Hoppa till innehåll

ELBILSLADDNING

FÖR PRIVATPERSONER, BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR OCH FÖRETAG

VI HAR ALLT FRÅN PRODUKTER OCH TILLBEHÖR TILL INSTALLATION.

Vad ska man tänka på

Elsäkerhetsverket avråder från regelbunden laddning i vanliga vägg- och motorvärmaruttag. Laddkabeln och kontrollboxen som oftast medföljer bilen är normalt avsedd för temporär användning och i max 1 timme. Annars finns risk för skada och brand. En elanläggning kan även ha dolda brister, som även
den vid hög belastning kan leda till brand. Därför är det bra att investera i en egen laddbox, den skapar trygghet och ger bra laddning. Vi kontrollerar alltid elanläggningen så att inga
risker ska kunna uppstå vid installation av laddstationer.

Regler, krav och förutsättningar

Regelverket och krav på utförande förändras i takt med ändrad användning och i och med att ny teknik införs. Vi på Rosendal El ser alltid till att ha den senaste informationen tillhanda. För att kunna säkerställa en säker installation så kan en elanläggning behövas ses över, något som vi alltid gör innan vi påbörjar vårt arbete med laddstationen. Vid offerering så kommer vi ut, ser över befintlig anläggning och berättar vad som krävs för att en laddbox eller laddstolpe ska kunna installeras. Laddstationen behöver alltid en egen matning. Så priser varierar efter hur lång kabeldragningen är och beroende på hur ert elskåp ser ut idag.

Val av laddstation

Vi kan installera alla typer av laddstationer men rekommenderar själva laddstationen Easee som möter alla krav på en modern laddbox. Laddboxen är utrustad med Typ 2-kontakt så du kan koppla in önskad laddkabel till boxen, som även går att permanent låsa fast via appen. Laddboxen är uppkopplad via 4G och WiFi samt mäter förbrukningen i realtid. Easee klarar dessutom att ladda både 1- och 3-fas med hastigheter mellan 1,4-22 kW.

Olika färger

Laddboxe Easee finns i 5 olika färger, svart, blå, grå, röd och vit vilket gör det enklare att matcha den med omgivningen.

Easee-side__bk
Easee-side__bl
Easee-side__gy
Easee-side__rd
Easee-side__wt

Specifikationer

Laddstyrka

1,4 - 22 kW

Laddkontakt
Inbyggd jordfelsbrytare
Uppkoppling
Mobilstyrning
Säkerhet
Inbyggd energimätare

Välj mellan flera smarta tillbehör

Lastbalansering - ett av flera smarta tillbehör. Vi erbjuder olika lösningar som övervakar belastningen på din huvudsäkring, den läser av elförbrukningen fler gånger per sekund, och justerar laddhastigheten automatiskt för att inte överskrida huvudsäkringen. Vi kan också erbjuda laddkablar, olika laddstolpar med möjlighet till flera laddboxar på samma stolpe och kabelhållare. Det går även att byta färg på laddboxen med nya frontkåpor.

wattynew
U-hanger_Left_W-1586890122594
Easee charging cable-1586889903700
laddstolpe

Skattreduktion för privatpersoner

Från och med 1 Januari 2021 infördes en skattereduktion på grön teknik. Som avser en skattereduktion på kostnaden för arbete och material vid installation av bland annat laddstationer för elbil. Det fungerar på liknande sätt som med ROT och RUT. Du får avdraget direkt på fakturan från oss som utför installationen. Vi begär sedan utbetalning från Skatteverket. Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år. Installation av laddningspunkt till elfordon ges med 50% av kostnaden för arbete och material. Avdrag
för laddbox kan endast utföras av samma företag som står som utförare av installationen och ansökan om avdraget.

Kriterier

Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort. Installationen får enbart avse den aktuella bostaden och måste vara gjord i ditt eller din förälders hushåll och ska avse:
- Småhus/ägarlägenhet som ägs av dig som begär skattereduktion.
- En lägenhet som upplåtits med bostadsrätt och som innehas av dig som begär skattereduktion.
- En byggnad under uppförande som ägs av dig som begär skattereduktion och som när den är uppförd ska vara ett småhus eller en ägarlägenhet.
- För att ge rätt till skattereduktion för grön teknik ska installationen vara både utförd och betalad tidigast 1 januari 2021.

Vår folder om elbilsladdning

I vår folder om elbilsladdning får du all information, här finns även pris på installation. Du kan alltid höra av dig till oss om du har några frågor.

bild_elbilslddningsfolder
Telefon
Öppettider

MÅN-FRE 7-16