Data & Telefoni

DATA & TELEFONI 

Installation av data & telefoni

Vi erbjuder serverinstallation, hjälp med montering av nätverk och kabeldragning. 

Bygger ni om ert kontor eller bygger ny eller bygger ni om villan? Kanske behöver ni fler nätverksuttag eller hjälp att installera en ny server? Vi hjälper er att få ordning på alla installationer och kablar.

Vi har smarta och snygga lösningar som även skapar ett renare och snyggare kontor. Exempelvis kan ett smart eluttag med USB vara ett stort hjälpmedel och ett måste för några? Vi har många olika lösningar för ett smartare hem.

I dagens moderna hus finns sällan behovet av telefonjack för rikstelefoni. Nu brukar man istället använda sig av en mediacentral som grenar ut med datauttag till varje boningsrum, kök och vardagsrum så man enkelt kan koppla in både dator och telefon där man behöver det. Vill du som kund ändå ha ett jack för rikstelefoni så hjälper vi givetvis till med en bra lösning.

Sedan 1999 finns en byggstandard (SS 437 01 46) som innebär att alla rum i en villa eller lägenhet ska förses med ett dubbeluttag för nätverk (gäller vid nybyggnation). ­Kablarna som går fram till de olika uttagen kommer från en central punkt i bostaden som vi kallar för mediacentral.

I mediacentralen i din villa eller lägenhet sitter en patchpanel som enkelt kopplas om enligt kundens önskemål. Routern monteras också i mediacentralen och det räcker med att bestämma vilka uttag som signalen ska skickas till och sedan koppla korta nätverkskablar mellan routern och patchpanelen. Smart och smidigt för att du ska kunna vara uppkopplad och ha smarta lösningar i hemmet som hjälper dig i din vardag.

Smarta hem

Genom utvecklingen av WiFi har även flera typer av lösningar uppkommit för att uppgradera sitt hem till ”ett smartare hem” med flera olika typer av styrningar av belysning, kommandon för överblick och igångkörning av olika hushållsapparater och mycket mer.  Vi får fler och fler förfrågningar om den här typen av installationer. Vi hjälper er med installation till ditt smarta hem med en smidig mediacentral där du har allt samlat!

Adress

Litslena Sneby 38  ,745 96 Enköping

Telefon

0171 – 320 00

E-post

info@rosendalel.se

Öppettider

MÅN-FRE 7-16