Hoppa till innehåll

DATA & NÄTVERK

INSTALLATION AV NÄTVERK OCH "SMARTA HEM"

FRÅGA OSS GÄRNA OM PRODUKTER TILL ETT SMARTARE HEM.

Installation av nätverk, server, mediacentral och "smarta hem produkter.

Vi erbjuder serverinstallation, hjälp med montering av nätverk och kabeldragning.

Bygger ni om ert kontor eller bygger ny eller bygger om villan? kanske behöver ni fler nätverksuttag eller hjälp att installera en ny server? Vi hjälper er att få ordning på alla installationer och kablar.

Vi har smarta och snygga lösningar som även skapar ett renare och snyggare kontor.

I dagens moderna hus finns sällan behovet av telefonjack för rikstelefoni. Nu brukar man istället använda sig av en mediacentral som grenar ut med datauttag till varje boningsrum, kök och vardagsrum så man enkelt kan koppla in både dator och telefon där man behöver det. Vill du som kund ändå ha ett jack för rikstelefoni så hjälper vi givetvis till med en bra lösning.

Sedan 1999 finns en byggstandard (SS 437 01 46) som innebär att alla rum i en villa eller lägenhet ska förses med ett dubbeluttag för nätverk (gäller vid nybyggnation). ­Kablarna som går fram till de olika uttagen kommer från en central punkt i bostaden som vi kallar för mediacentral.

I mediacentralen sitter en patchpanel som enkelt kopplas om enligt kundens önskemål. Routern monteras också i mediacentralen och det räcker med att bestämma vilka uttag som signalen ska skickas till och sedan koppla korta nätverkskablar mellan routern och patchpanelen.

Smarta hem

Genom utvecklingen av WiFi har även flera typer av lösningar uppkommit för att uppgradera sitt hem till ”ett smartare hem” med flera olika typer av styrningar av belysning, kommandon för överblick och igångkörning av olika hushållsapparater och mycket mer. Något som vi kan hjälpa er med.

VI KAN UPPGRADERA DITT HEM TILL ETT SMARTARE HEM MED HÖGRE ENERGIEFFEKTIVITET OCH MOBILA APPLIKATIONSLÖSNINGAR.

Telefon
Öppettider

MÅN-FRE 7-16