Hoppa till innehåll

BELYSNING

ALLT FRÅN FUNKTIONS- TILL DEKORATIONSBELYSNING.

VI HAR MASSOR AV BRA ERFARENHET AV BELYSNING OCH KAN HJÄLPA DIG HELA VÄGEN FRÅN PLANERING OCH PRODUKT TILL INSTALLATION.

Hur skapar man rätt belysning på rätt plats och vad ska man tänka när man ska ljussätta rum och platser? Vi har satt ihop en enkel guide och hjälper er gärna med allt från planering till installation av rätt armaturer och ljuskällor på rätt plats.
Vi hjälper er att ljussätta allt ifrån vardagsrum, kök till trädgård och kontor.

NÅGRA BRA TIPS NÄR MAN SKA VÄLJA BELYSNING.

Ljus brukar vanligtvis delas upp i funktionsbelysning, stämningsbelysning och allmänbelysning, där funktionsbelysningen är lamporna som lyser upp t ex arbetsplatsen och läsfåtöljen. Stämningsbelysningen lyser upp bokhyllan, fönster, tavlor etc medans allmänbelysningen ger ljus i hela rummet.

Ett bra tips är att börja med funktionsbelysning och därefter installera stämningsbelysning och avsluta med allmänbelysningen. Detta är främst viktigt i större rum som ett vardagsrum där man rekommenderar flera ljuskällor än i andra rum, ett bra riktvärde är 5-10 ljuspunkter i vardagsrummet.

Tänk även på att variera höjden av lamporna för att skapa ett mer intressant ljus i rummet och se alltid till att alla ljuspunkter inte bländar. Olika ljusflöden, antal lumen på ljuskällorna är också viktigt, där stämningsljus skall ha ett lägre lumental medans allmänbelysning skall ha ett högre. Även färgtemperaturen spelar roll i slutresultatet. Kontakta gärna oss, så hjälper vi dig med planeringen.

I hall kan man till exempel rikta ljus mot väggarna för att få rummet att kännas större, vilket sätter en fin prägel på första intrycket när man kommer in i ett hus.

UPLIGHTS ELLER DOWNLIGHTS?

Uplights är armaturer som lyser uppåt och oftast reflekteras i taket vilket ger ett fantastiskt ljus i rum med högt i tak. Downlights är vad vi ofta kallar infällda spotlights, det riktas neråt och skapar ett mer koncentrerat ljus mot ytor som du vill förtydliga.

DAGS ATT GE NYTT LJUS TILL TRÄDGÅRDEN?

Även här brukar vi dela upp det i två olika typer av belysningar, funktionsbelysning som ska hjälpa till att orientera dig i mörkret från punkt A till punkt B och dekorationsbelysningen som ger de platser som du vill ska framträda ljus och ofta skapar en fantastiskt upplevelse.

Provbelys gärna trädgården med t ex en bygglampa, placera den vid ett träd, buske eller något annat i trädgården och känn dig för vad som passar bäst innan du inhandlar belysningen.

Kontakta gärna oss för mer information, möte eller offertförfrågan, vi har allt från produkter till goda tips och råd om belysning och ljussättning.

"ETT BRA TIPS ÄR ATT BÖRJA MED FUNKTIONSBELYSNINGEN OCH DÄREFTER INSTALLERA STÄMNINGSBELYSNINGEN OCH AVSLUTA MED ALLMÄNBELYSNINGEN."

Telefon
Öppettider

MÅN-FRE 7-16