DATA & TELEFONI 

Data & Telefoni

 

Vi erbjuder serverinstallation, hjälp med montering av nätverk och kabeldragning. 

Bygger ni om ert kontor eller bygger ny eller bygger om villan? kanske behöver ni fler nätverksuttag eller hjälp att installera en ny server? Vi hjälper er att få ordning på alla installationer och kablar.

Vi har smarta och snygga lösningar som även skapar ett renare och snyggare kontor.

I dagens moderna hus finns sällan behovet av telefonjack för rikstelefoni. Nu brukar man istället använda sig av en mediacentral som grenar ut med datauttag till varje boningsrum, kök och vardagsrum så man enkelt kan koppla in både dator och telefon där man behöver det. Vill du som kund ändå ha ett jack för rikstelefoni så hjälper vi givetvis till med en bra lösning.

Sedan 1999 finns en byggstandard (SS 437 01 46) som innebär att alla rum i en villa eller lägenhet ska förses med ett dubbeluttag för nätverk (gäller vid nybyggnation). ­Kablarna som går fram till de olika uttagen kommer från en central punkt i bostaden som vi kallar för mediacentral.

I mediacentralen sitter en patchpanel som enkelt kopplas om enligt kundens önskemål. Routern monteras också i mediacentralen och det räcker med att bestämma vilka uttag som signalen ska skickas till och sedan koppla korta nätverkskablar  mellan routern och patchpanelen.

Genom utvecklingen av WiFi har även flera typer av lösningar uppkommit  för att uppgradera sitt hem till ”ett smartare hem” med flera olika typer av styrningar av belysning, kommandon för överblick och igångkörning av olika hushållsapparater och mycket mer. Något som vi kan hjälpa er med.

Adress

Litslena Sneby 38  ,745 96 Enköping

Telefon

0171 – 320 00

E-post

info@rosendalel.se

Öppettider

MÅN-FRE 7-16